Het Schoolhuis, ontmoetingsplek voor iedereen

Lezing De Erfschat: Uitdagende ontdekkingsreis met Marlene van Steensel 19 Juni 2024

Lezing De Erfschat: Uitdagende ontdekkingsreis met Marlene van Steensel (Nieuwe datum: 19 Juni 2024)

Afgelopen jaar werd het eerste exemplaar van de roman De Erfschat van Marlene van Steensel uit Woubrugge door Prinses Laurentien in ontvangst genomen en gaf zij de aftrap voor de leesreis van De Erfschat. Sindsdien ontving het boek vele lovende recensies en vindt het weerklank bij een breed lezerspubliek: Het stond in de TOP 10 2023 bij de lokale boekhandel in Alphen aan den Rijn!

Tijdens haar bevlogen presentatie over De Erfschat neemt Marlene je mee op reis door het grillige landschap van haar jeugd. Met een creatieve benadering  verkent zij de betekenis van doorgegeven (oorlogs)trauma, veerkracht en vriendschap. Thema’s die de basis vormen in haar roman. Zij weet vanuit haar rijke ervaring deze thema’s met passie en humor dichtbij het publiek te brengen, leest voor uit eigen werk en geeft een kijkje in de keuken van making  of ‘De Erfschat’.

Een adembenemede familiegeschiedenis
Als kind van een getraumatiseerde KNIL-militair, woonde Marlene van Steensel, na het plotselinge overlijden van haar moeder, een periode in een pleeggezin in het Jeugddorp de Glind, een streng gereformeerd, bijna van de buitenwereld afgesloten dorp. Ze schreef toen al in haar dagboek: Ik wil een boek schrijven over ‘hier’. In haar debuutroman brengt de auteur haar persoonlijke en professionele ervaringen samen tot een fictief verhaal: Een adembenemende familiegeschiedenis, waarbij in een afgelegen jeugddorp het koloniale oorlogsverleden herlee­ft.

Voor iedereen
Jong en oud, lezers op zoek naar spanning, humor, diepgang of ontroering. De Erfschat is een op zichzelf staand boek dat zich niet onder één noemer of genre laat vangen. Oorlogsroman of familieroman? Literaire fictie, of gewoonwegweg een ‘lekker boek’. Waar de lezers het over ééns zijn is dat het een steengoed boek is. Kom het zelf beleven a.s. 19 juni. Na afloop is er koffie en gelegenheid tot signeren van het boek. Kijk voor meer info op: www.marlenevansteensel.nl

Kaarten in de voorverkoop: 10,- incl. een kopje koffie of Thee.
Kaarten aan de kassa: 12,50

Het Schoolhuis is open per 19:30 uur.
Lezing start om 20:00 uur.