Het Schoolhuis, ontmoetingsplek voor iedereen

Over ons
Op het kerkplein bij de Woudse Dom in Rijnsaterwoude, op de plek waar vroeger de dorpsschool was, staat nu Het Schoolhuis. Een ontmoetingsplek voor iedereen. In het gebouw is van alles te doen. Er zijn voorstellingen, lezingen, workshops en pubquizen. In de zomer is het terras vaak geopend voor een kopje koffie met appelgebak of een snack.

Ontmoetingsplek

In 2014 is Stichting Het Schoolhuis opgericht met als doelstelling een maatschappelijke en sociale functie. Dit resulteerde in Het Schoolhuis! Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is het nu een sfeervolle ontmoetingsplek voor jong en oud en een mooi podium voor cultuur.

Stichting Het Schoolhuis kan zijn werk doen dankzij subsidies, donaties en vooral dankzij de inzet van vrijwilligers. Het Schoolhuis heeft een officieel aangesteld bestuur, onderstaand vind je de bestuursleden en hun functie.

Heb je een vraag aan het bestuur? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze internetsite.

Van School tot Dorpshuis

Op de plek waar nu Het Schoolhuis staat, stond in de 19de en 20ste eeuw een schoolgebouw waarin een Christelijke en Openbare school waren gehuisvest. Nadat de beide scholen naar een nieuw gebouw gingen, was het eerst de bedoeling om op de vrijgemaakte plek 4 bejaardenwoningen te bouwen.
Dankzij de inzet van veel dorpsbewoners en Stichting Oud Leymuiden / Rijnsaterwoude is hier een stokje voor gestoken en kon het plan worden omgezet in de bouw van een prachtig buurthuis. Eerst heeft het dienst gedaan als horecagelegenheid. Nadat het een aantal jaren leeg stond heeft een aantal enthousiaste dorpsbewoners de koppen bij elkaar gestoken en Het Schoolhuis een nieuwe bestemming gegeven.

Iets te vieren?

of een evenement plannen?

In het gebouw is van alles te doen. Er zijn voorstellingen, lezingen, workshops en pubquizen. In de zomer is het terras vaak geopend voor een kopje koffie met appelgebak of een snack. De verschillende sfeervolle ruimtes zijn te huur voor feestjes, cursussen en vergaderingen.

Het Schoolhuis bestuur

Pascal van Schagen

Voorzitter 1

Hugo Ouwehand

Voorzitter 2

Andrea Hillyer

Penningmeester

Han Brouwer

Secretaris

Ronald van Spijkeren

Contactpersoon Dart

Thea Schimmel

Contactpersoon Jeu de Boules

Wytze Davidis

Algemeen bestuurslid

Sharon van Haaster

Algemeen bestuurslid

Arline Visser

Algemeen bestuurslid